Lista på produkter efter tillverkare Alcatel

Aktiva filter

Alcatel: fasta telefoner för seniorer som förenklar ditt liv

Letar du efter en äldrevänlig fast telefon till en nära anhörig eller till dig själv? Varumärket Alcatel Home & Business erbjuder ett brett utbud av specialiserade fasta telefoner för seniorer.

Alcatel är ett franskt varumärke som är specialiserat på telekommunikation. Alcatel är ett företag och varumärke som har funnits sedan 1963 och har ett gott rykte för kvalitet och robusthet till rätt pris. Varumärket förvärvades av Nokia Networks France 2020 och har nu flera olika enheter: Alcatel Mobile för mobiltelefoner och Alcatel-Home för fasta telefoner.

Alcatel-telefonen är ett viktigt verktyg för att tillgodose olika kommunikationsbehov. Det är ibland svårt för äldre att röra sig. Telefonen är då viktig för att hjälpa dem att upprätthålla ett socialt liv genom att ringa till familjemedlemmar eller vänner. En telefonlinje är också nödvändig för att den äldre medborgaren ska kunna begära nödvändiga tjänster (reparationer, hushållshjälp, leveranser, sjukvård etc.).

  • Fast telefon som passar din användning

Alcatels sortiment av telefoner erbjuder flera modeller som passar din livsstil. Du kan välja mellan trådbundna eller trådlösa fasta telefoner eller särskilda paket för att uppfylla dina önskemål.

  • Den fasta telefonen på en sladdbaserad bas

Du kan inte tappa bort den: den stannar på sin fot, som du kan fästa på väggen enligt dina önskemål. Den är bekväm att hålla i handen och lätt att använda med stora knappar. Den långa sladden gör att du kan flytta runt din telefonbas.

  • Den trådlösa fasta telefonen

Med den här trådlösa telefonen kan du röra dig fritt i hemmet. Du kan sköta dina affärer samtidigt som du pratar med din familj. Den har fördelen att den kan laddas på sin bas när du har avslutat dina samtal.

Den här typen av fast telefon från Alcatel finns i ett duo- eller triopaket. På så sätt kan du kommunicera med andra medlemmar i hushållet. Du behöver inte gå upp eller ner för trapporna för att ställa en enkel fråga till de personer som bor hos dig: använd din telefon utan att bli trött.

Föreställ dig att du kommer hem efter en operation och att din förmåga att röra dig är nedsatt. Du är tvungen att stanna på bottenvåningen medan du återhämtar dig. Men du behöver något på övervåningen eller bara lite hjälp att göra något. Det kan kännas som en lång tid att vänta på att dina släktingar ska avsluta sina aktiviteter på övervåningen innan de kommer ner, särskilt om du har ett brådskande behov. Om ni alla har en trådlös telefon kan ni enkelt be era nära och kära om hjälp. Trådlösa telefoner ger dig sinnesro under återhämtningen.

  • Kombipaketet

Är du osäker på fördelarna med en trådbunden telefon och en trådlös telefon? Det finns paket som kombinerar de två: de innehåller en fast telefon på en bas och en eller flera trådlösa lurar.

Alcatels sladdtelefon har alltid batteri för att ta emot eller ringa viktiga samtal. Den sladdlösa modellen ger dig möjlighet att prata var som helst i hemmet i full frihet.

Alla lurar har en gemensam katalog som underlättar din kontaktsökning. Du kan enkelt kontakta dina vänner och din familj för att chatta när du vill.

Fast telefon från Alcatel: ett sortiment som anpassar sig till äldres behov

Varumärket Alcatel har noggrant studerat de äldres specifika behov för att underlätta deras telefonkommunikation. Med åldern blir det ibland svårare att se, höra eller röra vid små element med precision. Alcatel-telefoner för seniorer erbjuder produkter som hjälper dig i ditt dagliga liv.

  • Ett tydligt och enkelt samtal

Alcatels XL- och TMAX-modeller har stora, synliga tangenter som gör det enkelt att slå nummer. Detta förhindrar att du av misstag skriver på tangenterna bredvid dem. På så sätt slipper du besväret att behöva ringa upp korrespondentens nummer flera gånger innan du når rätt nummer.

  • En personlig och förenklad katalog

Alla Alcatel-telefoner i vår katalog har en förenklad telefonkatalog så att du enkelt kan kontakta dina nära och kära. I telefonkatalogen kan du också se vem den person som ringer dig är när han eller hon finns registrerad i dina kontakter.

Det blir lättare att läsa namnen på dina nära och kära tack vare den bakgrundsbelysta displayen och den stora, synliga skrivningen.

Vissa trådbundna modeller ger dig möjlighet att placera fotografier på tangenterna där du lagrar dina favoritnummer. Du kan välja bilder på dina nära och kära för att identifiera dem och snabbt kontakta dem.

  • En ljudvolym som kan justeras efter dina behov.

I flera Alcatel-modeller kan du justera volymen på ringsignalen beroende på din hörselförmåga. Du kan justera ringsignalens volym upp till 85 decibel för att höra dina samtal under alla omständigheter.

Vissa Alcatel-telefoner har också en lättåtkomlig ljudförstärkningsfunktion som ökar volymen med 6 decibel. Med det här alternativet kan du höra dina samtalsdeltagare ordentligt om du har svårt att förstå dem.

Genom att anpassa ringsignalerna efter de personer som ringer dig kan du enkelt identifiera dem som ringer dig. På så sätt kan du svara vem du vill.

  • En lampa för att varna dig för ett samtal

Har du problem med att höra din ringsignal när du lyssnar på musik eller tittar på TV? Alternativet med indikatorlampor kan vara en bra idé. Detta är en lampa som aktiveras på luren när telefonen ringer. I flera modeller kan du välja att ställa in detta blinkande ljus så att det är tydligt synligt för dig.

  • Oöverträffad komfort under dina samtal

Ett viktigt samtal med dina nära och kära kan pågå i timmar, så mycket att du inte kan se tiden gå. Din hand eller arm kan dock kännas svag efter en så lång tid. Det är därför Alcatel-telefoner ger ett bekvämt grepp med en lätt, ergonomisk telefon.

Vill du göra något annat samtidigt som du pratar? Med handsfree-tangenten kan du fortsätta samtalet utan att behöva hålla i luren. Så du kan ta ut en maträtt ur ugnen i tid eller göra dina vanliga uppgifter med lätthet medan du njuter av dina nära och kära.

Alcatel-teknik för äldre personers sinnesfrid

Mellan reklamfilmerna och de oönskade samtalen är det ibland svårt att tillbringa en morgon eller en eftermiddag i lugn och ro. Genom att filtrera dina samtal får du den lugn och ro som du uppskattar så mycket. Det gör att du slipper samtalen och behöver tacka nej till erbjudanden som inte intresserar dig. Du kan utnyttja tiden till dina aktiviteter: läsa i lugn och ro, bjuda dina vänner på kaffe osv.

  • Det finns flera alternativ för samtalsblockering:

Manuell blockering ger dig en särskild knapp för att avvisa samtalet när du inte vill svara.

Internationell automatisk blockering filtrerar samtal från utlandet. Detta blockeringssystem ber först den som ringer att säga sitt namn innan han eller hon erbjuder dig samtalet.

Automatisk blockering av okända nummer som inte finns i dina kontakter. Dessa samtal kopplas direkt till din telefonsvarare.

Blockering av okända samtal används för att identifiera den som ringer. Den som ringer måste säga sitt namn och sedan kan du bestämma om du vill ta emot samtalet, vidarebefordra det till din telefonsvarare eller blockera det.

Alcatels sortiment av fasta telefoner har många modeller med olika typer av blockering. Välj den som passar dig för att bevara din sinnesfrid.

Välj en Alcatel-telefon, specialisten på telefoni för seniorer. Alcatel kombinerar komfort, snabbhet och användarvänlighet för din telefonkommunikation.