Öronproppar

Audilo är specialist på billiga öronproppar i Frankrike med mer än 1 000 tillgängliga referenser av öronproppar och på lager.

För att hjälpa dig välja den öronplugg som bäst passar dina behov, välj först önskad användning (musik, simning, DIY eller för att sova).
Du väljer sedan materialet och den önskade dämpningsnivån: från engångssöronpropp i skumgummi, till återanvändbara hörselskydd med utbytbara filter.
Vi erbjuder öronproppar som skydd mot vatten, för motorcyklar, jakt, musik och sömn!

Aktiva filter

Öronproppar finns för olika användningsområden och i olika material :

De enklaste öronpropparna (i skum) ger ibland ett lika effektivt skydd som de mest sofistikerade.

För att välja rätt öronproppar är det bra att först ställa sig några frågor :

Vill jag uppnå total tystnad eller bara dämpa omgivande ljud ?
Är jag ute efter komfort eller dämpning ?
Ska jag använda dem regelbundet eller bara ibland ?

De flesta öronproppar är tillverkade i skum. Det är då densiteten och formbarheten som gör skillnad vad gäller bullerdämpning.

Öronproppar tillverkade i vax, som de välkända Quies-propparna, är effektiva men kan vara mindre bekväma över tid (det beror förstås också på var och ens morfologi).

Öronproppar i silikon är tvättbara (med ljummet vatten och tvål) och kan återanvändas. Öronproppar finns med och utan filter. Dämpningsnivån varierar beroende användning och vilken typ av filter. När det kommer till proppar för musiker är också kvaliteten på filter av största vikt, som till exempel Etymotics berömda ER20.

Hörselskydd i termoplast filtrerar ljuden och håller sig väl på plats i hörselgången tack vare materialet vars form anpassar sig med hjälp av kroppstemperaturen.

Slutligen, formgjutna öronproppar i silikon ger perfekt passform (men man måste förstås först göra en avgjutning hos en audionom).
Det kan också vara intressant att veta att Ohropax erbjuder öronproppar i ull, för personer med känsliga hörselgångar och för barn. Varje hörselskydd finns i standardstorlek och för barn.

Nu vet du vad som finns och kan börja fundera vad just du behöver. Med hjälp av filtren kan du lätt avgränsa din sökning efter just dina behov.

Tillverkningsmaterialet påverkar dämpningen. Dämpningen kan variera mellan 12 och 31 decibel beroende på användningsområde.
Vissa personer behöver avskärma sig helt från omgivande ljud, medan andra gärna vill höra vad som händer runtomkring, bara inte så högt.

Öronproppar särskilt framtagna för simning hindrar till exempel bara vatten från att ta sig in i hörselgången, men låter dig höra omgivande ljud som vanligt. Dessa proppar skyddar dina öron lika bra i bassängen som vid havsbad.

Hur sätter man i öronproppar i skum ?

Ta ur propparna ur förpackningen. Rulla sedan ihop öronproppen till en smal rulle, vilket gör det lättare att föra in proppen i hörselgången.

Dra gärna örat uppåt och bakåt innan du för in öronproppen. Det rätar ut hörselgången och gör det lättare att föra in öronproppen.

När proppen väl är på plats, släpp taget om örat, men håll kvar ett finger på proppen. Den expanderar då och anpassar sig till hörselgången.

Om man släpper öronproppen för tidigt kan det hända att den inte hamnar rätt och istället ramlar ut lika fort.