Öronproppar

Audilo är specialist på billiga öronproppar i Frankrike med mer än 1 000 tillgängliga referenser av öronproppar och på lager.

För att hjälpa dig välja den öronplugg som bäst passar dina behov, välj först önskad användning (musik, simning, DIY eller för att sova).
Du väljer sedan materialet och den önskade dämpningsnivån: från engångssöronpropp i skumgummi, till återanvändbara hörselskydd med utbytbara filter.
Vi erbjuder öronproppar som skydd mot vatten, för motorcyklar, jakt, musik och sömn!

Aktiva filter

Hur väljer man öronproppar?

Det finns flera olika typer av hörselskydd, och ofta är de enklaste öronpropparna - skumproppar - lika effektiva som de mest sofistikerade.

Här är frågorna du bör ställa innan du köper:

Vill jag vara tyst eller föredrar jag att uppfatta ljud som är lite mindre starka?

Föredrar jag komfort eller optimal bullerdämpning?

Är det för tillfällig eller regelbunden användning?

De olika typerna av öronproppar:

De vanligaste öronpropparna är gjorda av skum. Skummets densitet och hur väl det placeras i hörselgången påverkar dämpningen i decibel.

Vaxöronproppar, som de berömda Quies-bollarna, är mycket effektiva men mindre bekväma vid långvarig användning, även om den individuella morfologin också spelar en roll.

Öronproppar silikon är återanvändbara och kan tvättas med varmt vatten och tvål. De finns med eller utan filter. Dämpningsnivån beror på hur de används och vilket filter som används, samt filtrets kvalitet. Öronproppar silikon kan tillverkas efter mått. De kommer att vara perfekt anpassade till din hörselgång tack vare den avgjutning som din audionom kommer att göra i förväg.

Öronproppar av termoplastiskt material sitter kvar i hörselgången och filtrerar ljud tack vare sina fysiska egenskaper som är kopplade till kroppsvärme.

Det finns även öronproppar av ull, t.ex. Ohropax-öronproppar för känsligare hörselgångar eller för barn.

Äntligen, formgjutna öronproppar tillverkas individuellt efter dina öron för en optimal passform. Detta innebär en komfort som inte går att uppnå med standardskydd.

Effekten av formgjutna hörselskydd och öronproppar blir att du inte missar vad som sägs men samtidigt får ett bra skydd för dina öron.

Observera att alla hörselskydd har en standard- och en barnmodell. Intensiteten i skyddet varierar beroende på materialet, med en skillnad på 12 till 31 decibel.

Öronproppar kan svara på olika behov:

Öronproppar för simbassängen när du simmar, för att hjälpa dig att koncentrera dig eller sova...Det finns flera olika typer av öronproppar.

Öronproppar för simbassängen är utformade för att förhindra att vatten tränger in i hörselgången, men deras filter släpper igenom ljud så att du kan höra vad som händer runt omkring dig.

Det finns också öronproppar som skyddar mot farliga ljud (maskiner, väg- och husbyggen etc.) under arbetet och som förebygger tinnitus. Dessa öronproppar erbjuder en viktigare ljuddämpning, som kan uppgå till 31 dB.

Att skydda öronen och få god sömn är avgörande för din hälsa. Om du letar efter ett sätt att somna snabbt kan öronproppar för sömn hjälpa dig att isolera dig från externa ljud och skapa en vilsam miljö. Dessa öronproppar är mycket bekväma. De kan också användas för att studera och hjälpa dig att koncentrera dig.

Hur sätter man en öronproppar av skum i örat?

Det är viktigt att du använder dina öronproppar på rätt sätt. Sätt därför alltid in dina öronproppar med rena öron och händer för att undvika infektioner.

När förpackningen har öppnats ska du forma öronpropparna så att de trycks ihop så mycket som möjligt för att göra det lättare att föra in dem i hörselgången.

Kom ihåg att dra örat uppåt innan du sätter i öronproppen för att göra det lättare att sätta i den.

När du har satt i öronproppen släpper du örat och håller den på plats med fingret; öronproppen kommer att återgå till sin ursprungliga form inuti örat och anpassa sig till ditt öra.

Om du släpper ut öronproppen för tidigt kanske den inte passar ordentligt i hörselgången och kan falla ut.

Hur rengör jag mina öronproppar silikon?

Det finns engångsöronproppar som bara används en gång och det finns återanvändbara öronproppar som behöver rengöras ofta.

Vi rekommenderar inte att du använder tvål eller starka lösningar på dina öronproppar för att undvika att skada dem.

Fyll en behållare med varmt vatten och tvål.

  • Sätt i öronpropparna i vattnet : Låt öronpropparna ligga i vattnet i minst 15 minuter. Vissa öronproppar, särskilt öronproppar silikon, tenderar att flyta, så du måste hitta ett sätt att hålla dem nedsänkta.

  • Skrubba öronpropparna: du kan använda en liten mjuk borste för att ta bort skräp från öronpropparna.

  • Skölj och torka: Skölj öronpropparna med kallt vatten och torka dem för att avlägsna fukt. Låt öronpropparna torka på en handduk för att förhindra bakterietillväxt.silik

Det är viktigt att förvara dina öronproppar i respektive fodral utan att hantera dem för att hålla öronpropparna rena och förlänga deras livslängd.

Hur underhåller jag dina öronproppar i skumplast?

Det rekommenderas inte att rengöra öronproppar av skum eftersom materialet är ömtåligt och dina öronproppar kan sluta fungera om du rengör dem. Du bör dock desinficera dem.

För att desinficera öronpropparna kan du ta ett glas varmt vatten med lite antibakteriell tvål och låta öronpropparna ligga i vattnet i 15 minuter. Skölj dem sedan med kallt vatten och låt dem torka helt. Använd inte våta öronproppar.

Hygien för öronproppar av vax:

Vi rekommenderar inte att du desinficerar eller rengör dina öronproppar av vax. Vid rengöring kan dessa öronproppar förlora alla sina egenskaper. För att hålla öronproppar av vax rena rekommenderar vi att du alltid tvättar händerna innan du hanterar dina öronproppar och särskilt att du hanterar dina öronproppar med torra fingrar för att inte skapa fukt och försämra öronpropparnas effektivitet.

Om dina öronproppar i vax är smutsiga ska du kasta dem och köpa nya.