Filtrera på

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Dämpning

Dämpning

Typ

Typ

Material

Material

Musik & konserter

Lagen föreskriver en ljudnivå på högst 105 dB under konserter och på nattklubbar, men även på denna nivå räcker en exponering på 45 minuter för att skada din hörsel!
Det är därför av största vikt att du skyddar dig. I denna kategori finner du vårt urval avöronproppar för musiker med filter från de största varumärkena: Etymotic, Alpine, Macks, Quies, Pacato ...

Aktiva filter

Öronproppar för musiker och musikälskare :

Musiker som repar ofta och mycket kan uppleva ett obehagligt surrande ljud i hörselgången i slutet av dagen, eller till och med redan när man vaknar på morgonen.

Detta beror på att de utsätts för höga och varierande ljud under lång tid. Tillverkare av öronproppar har utvecklat en specifik sorts öronproppar som inte förvränger ljudkvaliteten för att skydda just musikers hörsel. Användare av dessa öronproppar hör helt enkelt musiken lika tydligt och klart som den som inte använder öronproppar, men slipper hörselbesvär.

Hur fungerar det ?

Denna typ av öronproppen är annorlunda än övriga sorter. De har ett akustiskt filter som kallas CLI (Correcteur Loudness Intégrée). Det är tack vare denna teknologi som man kan njuta av musiken fullt ut, samtidigt som skyddar sin hörsel.
Ljudet återges helt enkelt perfekt.

För den som bara vill ha ett enkelt hörselskydd finns förstås vanliga öronproppar utan filter.

Användningsområden ?

Denna typ av öronproppar är speciellt framtagna för musiker och musikälskare. De kan användas vid konserter och festivaler. Vissa föredrar att använda hörselkåpor (särskilt barn), men den som föredrar ett lätt och diskret hörselskydd så är dessa öronproppar med akustiskt filter det perfekta valet för denna typ av användning.