Filtrera på

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Dämpning

Dämpning

Typ

Typ

Material

Material

Öronproppar för MC-cyklister

På en motorcykel kan bruset bli farligt för örat så fort du kör mer än 30 minuter vid 80 km/h.
Det är viktigt att skydda dig själv, men inte med vilka öronproppar som helst !
I den här kategorin hittar du ett urval av anti-brus öronproppar speciellt för mc, med filter som gör det möjligt att maskera vindens ljud, men låta din motorcykel och trafiks ljud passera, för ett säkert skydd!

Aktiva filter

Öronproppar för dig som kör motorcykel ?

Förare av motorcykel exponeras för mer höga ljud än bilförare.

Motorljud, accelerationer, vind och blåst, tunnlar... Allt bidrar till att dina öron exponeras för en hög bullernivå som kan resultera i obehag eller surr i öronen. För att skydda hörseln och dämpa dessa besvär rekommenderar vi öronproppar speciellt utformade för motorcyklister.

Flera tillverkare (Alpine och Pluggerz) har utvecklat särskilda öronproppar för motorcyklister.

Dessa öronproppar avskärmar inte användaren från omgivande ljud, men ljudet från den egna motorcykeln dämpas och gör det behagligt - också för öronen - att köra motorcykel.

Det som utmärker dessa proppar är att de har utbytbara filter (se gärna Alpines MotoSafe). Filtret ger dig rätt dämpningsnivå (standard eller extrem).

Även den som inte upplever obehag på vägen kan med fördel använda öronproppar, men då inte nödvändigtvis specialtillverkade öronproppar utformade för motorcyklister. Det är förklaringen till att du hittar även andra sorters proppar i denna kategori.