Lampa Ljusterapi Lumie Vitamin L

Ljusterapilampa Lumie Vitamin L

1 450,00 kr
Inkl. moms
 • Betalning med Secure Bankkort (HTTPS Secure Site) Betalning med Secure Bankkort (HTTPS Secure Site)
 • Snabb leverans: Frakt nästa dag (exklusive helger och helgdagar) Snabb leverans: Frakt nästa dag (exklusive helger och helgdagar)
 • Produktretur möjligt inom 14 dagar Produktretur möjligt inom 14 dagar
 

Lumie Vitamin L - Ljusterapilampa i kompakt form


Solljus är viktigt för vår hälsa. Under höst och vinter är dagarna korta och vi får mindre naturligt dagsljus. Med ljusterapilampan Lumie Vitamin L kan vi få artificiellt ljus med samma effekt som det naturliga solljuset. Den rekommenderas särskilt för personer som känner av trötthet eller är så kallad höst- och vinterdepp. Det engelska varumärket Lumie, specialist inom ljusterapi, har utvecklat denna lampa tack vare sin gedigna forskning.

Funktion:

Ljusterapilampa är utvecklade för att påverka humöret och ämnesomsättningen för användaren. Tack vare ljusterapin får kroppen hjälp med utsöndring av serotonin. Det förhöjer humöret i vardagen. Oron går ner. Det blir ett naturligt sätt att må bättre.

Ljusterapi har flera fördelar för kroppen. Metoden syftar till kompensera för bristen på solljus. Det kan vara extra svårt för personer som arbetar hemifrån att få naturligt dagsljus. Ljusterapi kan också ha goda hälsoeffekter i övrigt.

Sömnreglering:

Ljusterapilampa Lumie Vitamin L reglerar den biologiska klockan genom att avbryta utsöndringen av melotonin. Detta hormon kan orsaka sömnproblem och mardrömmar. Tack vare ljusterapi kan du komma tillbaka till din normala sömncykel. Lumie Vitamin L kan alltså vara användbar för personer som reser. När man korsar tidszoner kan man behöva hjälp med att komma in i den lokala rytmen.

Ljusterapilampan Lumie Vitamin L är lätt att ta med i resväskan. Den är bara 3 cm tjock och får plats i handväskan eller ryggsäcken. Ta med den överallt! 

Ljusterapilampan betraktas som ett medicinteknisk produkt klass II A. Den utgör ingen hälsofara eftersom du inte utsätts för UV-strålning. Den uppfyller gällande medicinska standarder och certifieringar CE 0473.

Lindrar årstidsbundna besvär

Ljusterapilampa Lumie Vitamin L lindrar såväl fysiska som psykiska besvär. Ljusterapi rekommenderas av läkare vid årstidsbundna krämpor, exempelvis energibrist, sänkt humör eller till och med depression. Andra årstidsbundna bekymmer som kan lindras av ljusterapi är till exempel aptit och dåliga matvanor. 

Använd ljusterapilampan en halvtimme om dagen och säg bye bye till höst- och vinterdepp. Säsongsbunden nedstämdhet kan också innebära en känsla av apati. Ökad trötthet kan också vara ett symptom.

Ökar koncentrationsförmpgan:

Med ljusterapilampan från Lumie får du ökad energi. Ljusterapi har också positiva effekter på koncentrationsförmågan. Placera lampan på ditt arbetsbord och känn skillnaden. 

Beskrivning:

 • Skärm: 20 x 28 cm
 • Skärmtyp: LED
 • Ljusterapilampa: 10 000 Lux
 • Tjocklek: 3 cm
 • Vikt: 830 g
 • Färgtemperatur: Vit
 • Skärmyta: Rundad och frostad
 • Strömförsörjning: Elektrisk kabel
 • Medicinteknisk produkt Klass II A

Användning

Ljusterapilampan Lumie Vitamin L kan placeras på två olika sätt på en plan yta: stående eller liggande. Välj det som passar dig bäst. Den har även en ljusspridarfunktion. Du kan njuta av ett mjukt och behagligt ljus. Lampan placeras enkelt på plana ytor tack vare det praktiska stället.

Ta en stunds ljusterapi när du läser eller lagar mat! Ljusterapin hindrar dig inte från att göra det du vill. Se bara till att skärmen är vänd mot dig, vad du nu väljer att hålla på med under tiden.

Du kan dela upp din ljusterapi i korta eller långa stunder. Väljer du korta stunder kan du ta sprida ut dem under dagen. Du kommer att känna skillnad redan efter några dagars behandling. Du kommer att få ökad energi och känna dig mer positivt inställd.

Ljusterapilampan sprider ett vitt ljus långt omkring sig. För bästa resultat rekommenderar vi dock att du håller dig nära lampan. 

Lumie Vitamnie har en styrka på 10 000 Lux på 20 centimeters avstånd. Ljuset sprids homogent så för en behaglig användarupplevelse. Om du väljer att öka avståndet till 30 cm så sjunker ljusstyrkan till 2 500 Lux. På en halvmeters avstånd är ljusstyrkan nere på 2 000 Lux. Väljer du detta avstånd bör du använda lampan under 5 timmar.

Lumie rekommenderar att använda lampan i 60 minuter om du har den på en armlängds avstånd. Om du placerar lampan på 16 centimeters avstånd är den rekommenderade tiden 30 minuter. Du kan så klart öka eller sänka tid och avstånd beroende på din dagsform. 

Vad ingår?

 • Lumie Vitamin L Ljusterapilampa
 • En adapter för strömförsörjningen
 • En bruksanvisning
 
Lumie
REFB-2741
Datablad
Strömförsörjning
Bransch
Garanti
24 månader
     

Bli den första som ställer en fråga om denna produkt!


Question about the product

* Required fields
(read)
 

Du kanske också gillar