Gryningssimulator Lumie

Gryningssimulator Lumie Sunrise Alarm - Ljusterapi

700,00 kr
Inkl. moms
 • Betalning med Secure Bankkort (HTTPS Secure Site) Betalning med Secure Bankkort (HTTPS Secure Site)
 • Snabb leverans: Frakt nästa dag (exklusive helger och helgdagar) Snabb leverans: Frakt nästa dag (exklusive helger och helgdagar)
 • Produktretur möjligt inom 14 dagar Produktretur möjligt inom 14 dagar
 

Lumie Aurore Sunrise Alarm: vakna naturligt

Har du fått nog av agressiva väckarklockor och drömmer om att vakna i lugn och ro? Testa gryningssimulatorn Lumie Sunrise Alarm.

Funktion: 

Med Lumie Sunrise Alarm smyger ett naturligt ljus igång en halvtimme innan det är dags att vakna. Ditt sovrum fylls sakta med ett behagligt ljus som låter dig vakna i lugn och ro. Denna modell är marknadens mest naturtrogna gryningssimulator.

 • Med funktioner ”Melodies” kan du välja att kombinera ljuset med en behaglig melodi. Med snooze-funktionen kan du ta 5 minuter extra i sängen.
 • Med funktionen ”Solnedgång” kan du välja att slappna av och somna i takt med att ljuset avtar, precis som en naturlig solnedgång. Du väljer själv ljusstyrkans intensitet.

Du kan välja på tre lägen: soluppgång, solnedgång och ett varmt vitt ljus när du vill läsa. När ljusnivån sänks progressivt så får du en naturlig påminnelse om att det är dags att lägga undan boken och sova. Gryningssimulatorn har ljus i sex färger: grön, ljusblå, rosa, röd, orange och blå. Du kan välja en specifik färg, eller så kan du välja automatläget som växlar färg progressivt under användning. 

Med gryningssimulatorn från Lumie kan du välja precis hur du vill ha det. Välj mellan

 • Simulator soluppgång och solnedgång, 30 min.
 • Sänglampa med progressiv ljusstyrka. Välj bland sex färger.
 • Varierbar ljusstyrka.
 • Klassiskt väckningsbip och 5 olika naturljud: fiskgjuse, koltrast, lövgroda, get, spinnande katt.

Gryningssimulatorn brukar uppskattas lika mycket av små som stora, yngre som äldre. Med gryningssimulatorn vaknar du inte bara skönt på morgonen, men den upplevs också av många som lindrande för vinterdepp. Personer som lider av höst- och vinterdepp brukar känna sig bättre genom användning av gryningssimulatorer. Höst- och vinterdepp gör att man känner sig trött och håglös, och har svårt att motivera sig att komma igång med saker och ting. En gryningssimulator kan göra all skillnad.

Hur fungerar gryningssimulatorn?

Gryningssimulatorn Lumie Sunrise Alarm imiterar soluppgång och solnedgång på ett naturligt sätt. Hjärnans hypotalamus tolkar dessa ljussignaler som om de vore på riktigt. Kroppens melotoninnivå justeras. Och när dina ögonlock känner av ljuset så skickar det en signal till hjärnan om att stoppa utsöndrandet av melotonin. Och tvärtom, på kvällen när ljuset sakta försvinner.

Då ökar kroppens utsöndring av melotonin vilket hjälper dig att somna. När ljuset ökar börjar din hjärna utsöndra hormoner, inklusive serotonin, som hjälper dig att vakna i lugn och ro.

Vissa upplever att detta räcker, medan andra väljer att kombinera gryningssimulatorn med en ljusterapilampa.

Varumärket Lumie är helt enkelt bäst inom ljusterapi. Det är Europas ledande varumärke. Företaget startade i Storbritannien 1991 och har sedan dess presenterat en rad olika produkter som gör det lättare att må bra även när man inte har tillgång till naturligt solljus. Lumie tillverkar produkter som används inom sjukvården.

Lumie erbjuder 3 års garanti. Gryningssimulatorn har måtten 18 x 17 x 9 cm och väger bara 380 g. Den uppfyller CE-normerna för medicintekniska produkter.

Beskrivning: 

 • Integrerad LED-belysning
 • 6 färger att välja bland: grön, röd, blå, rosa, orange och ljusblå
 • Ljusstyrka: 10 nivåer
 • Mått: Djup: 9 cm Höjd: 18 cm, Bredd: 17 cm
 • Vikt: 500 g
 • En cykel: 30 minuter för soluppgång/solnedgång

Användning:

Gör varje morgon till en njutning med Lumie Sunrise Alarm som väcker dig i lugn och ro tack vare den naturtrogna soluppgången. Ljuset gör att du vaknar i din egen takt. Kroppens produktion av melotonin avstannar samtidigt som kortisolhalten ökar, så att du vaknar på bra humör.

Om du besväras av höst- och vinterdepp så har du här en lösning värd att prova. Samma sak om du inte riktigt hör till den morgonpigga skaran. Lumie, expert inom ljusterapi, lovar dig en bra start på dagen.

Vad ingår?

 • En gryningssimulator Lumie Sunrise Alarm
 • En nätadapter 1,8 m
 • En bruksanvisning


 
Lumie
REFB-2743
Datablad
Garanti
24 månader
     

Bli den första som ställer en fråga om denna produkt!


Question about the product

* Required fields
(read)
 

Du kanske också gillar