Filtrera på

Användning

Användning

Baby (0-18 månader)

Aktiva filter

Hörselkåpor bebis

Hörselskydd bebis blir allt vanligare för att ta hand om ditt barns hörsel från en tidig ålder. Eftersom spädbarnens öron är ömtåliga kan exponering för buller vara farligt på kort eller lång sikt för ditt barn.
Varför använda bebis hörselskydd ?

Spädbarn utsätts också för höga ljud precis som vi. Oavsett om det är under resor, konserter, fyrverkerier, byggnadsarbeten eller vardagliga aktiviteter kommer våra barn alltid att konfronteras med mer eller mindre aggressivt buller, så det är viktigt att veta att det finns flera sätt att skydda deras hörsel. Bullret i vår vardagsmiljö varierar mellan 30 och 90 dB. En trafikerad gata kan till exempel nå 80 decibel. I bästa fall rekommenderas att barnet inte utsätts för en miljö med mer än 60 dB.

Buller kan också vara en källa till stress för ett barn, så hörselskydd undviker att störa barnets kognitiva utveckling och sömn genom att skapa en tyst miljö. 
Det finns flera märken av bullerdämpande hörlurar till salu, till exempel Alpine och EMS.

Vilka är riskerna?

Bebis uppfattar ljud redan innan de föds. Dessa ljud kommer att följa dem under hela deras utveckling. Bullerföroreningar finns dock också från det ögonblick då ditt barn föds. Det finns många risker att ta hänsyn till, t.ex. hörseltrötthet, som visar sig som en känsla av blockerade öron. Det påverkar också sömnstörningar, vilket är en av de viktigaste utvecklingsfaktorerna för ett nyfött barn. Tinnitus, stress och ringningar är också att vänta vid överexponering för buller. Dövhet kan också uppstå vid extrem och långvarig exponering. 

Vilket kiddy hörselkåpa?

- Hörselkåpor med pannband

Hörlurarna med pannband består av två skal som placeras på barnets öra, samt ett elastiskt pannband som lindas runt barnets huvud för att fästa skalen. Dessa öronskydd respekterar de mycket små barnens morfologi, eftersom deras huvuden fortfarande håller på att formas. 

Mycket bekväm, ditt barn kommer inte längre att besväras av oönskade ljud. När de bekväma hörlurarna med brusreducering placeras i barnvagnen ger de ditt barn intrycket av att befinna sig i en kokong, och han eller hon kan till och med sova lugnt utan att bli störd av buller. 

Dessa bullerdämpande hörlurar kan bäras av spädbarn upp till 18 månader. 
Fördelarna med dessa hörlurar är deras komfort och passform. Huvudbandet stannar på plats utan att störa ditt barn. 
Varumärket Alpine erbjuder flera produkter i serien Muffy Baby. Med en brusreducering på 23 dB och ett mjukt, elastiskt och justerbart huvudband är dessa hörlurar ett effektivt hörselskydd för ditt barns utveckling. 

EMS4bubs-hörselkåporna dämpar ljudet med 25 dB. De bekväma hörselkåporna är också ett perfekt hörselskydd bebis 1 månader och uppåt. Varumärket erbjuder många olika typer av pannband.

- Hörselkåpor med huvudband 

Det bullerdämpande headsetet med huvudband är också lämpligt för de allra yngsta. Den här versionen är klassisk och bekväm och passar över huvudet för en stabil och justerbar passform. Den har också skum runt hela huvudbandet så att den inte stör ditt barn. 

De här bullerdämpande hörlurarna kan användas i många år tack vare att de kan anpassas i takt med att barnet växer. 
Styrkan med dessa hörlurar är deras justerbarhet och hur länge de kan användas. Vissa hjälmar kan bäras av barn från 3 månader till över 2 år. 

Baby Banz- och EMS-hörlurarna har en dämpning på 26 dB. EMS-hjälmen är ett hörselskydd bebis 6 månader till tonåren. Baby Banz är ett hörselskydd bebis 3 månader upp till 2 år. Båda hörlurarna har ett justerbart, lätt och mjukt huvudband för optimal komfort.