Filtrera på

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Varumärke

Varumärke

Anslutning

Anslutning

Typ av hörlur

Typ av hörlur

Färg

Färg

Pris

Pris

 • 949,00 kr - 4 584,00 kr

Version

Version

Trådlösa TV-hörlurar

Välj mellan olika typer av teknik för TV-headset:

 • TV-headsets med infraröd-teknik, denna typ av överföring har utmärkt ljudkvalitet med en räckvidd på cirka tio meter. Ljudet överförs när hörlurarna du har är vända mot basen. Ljudet stängs av tillfälligt om du lämnar rummet, vänder ryggen mot sändaren eller om någon passerar mellan dig och sändaren. Mottagningen kommer att vara perfekt bara om du är på samma nivå som basen som fungerar som en sändare (om du till exempel tittar på TV medan du ligger ner kan du märka en minskning av ljudkvaliteten). till exempel infraröda hörlurar:Geemarc 7150, Geemarc 7100
 • TV-hörlurar av FM-typ: FM-hörlurar har ett kraftfullt ljudöverföringsläge i den meningen att de erbjuder det bästa utbudet (upp till 100 meter utomhus) och som låter ljud passera genom väggarna. Du kan därmed lyssna på TV medan du gör flera uppgifter i huset (du behöver inte stanna framför tv:n). TV-headset ”FM” är därför idealiska för att lyssna på TV, men också för att lyssna på musik och samtidigt behålla sin autonomi. exempel på FM-headset:CL7310,
 • TV-headset typ HIFI : HIFI erbjuder en slags hybridteknologi (mellanting infraröd och FM). Denna typ av headset erbjuder en räckvidd på cirka trettio meter, men med ett ljud som passerar genom väggarna. Dessa hörlurar erbjuder utmärkt ljudkvalitet och är inte känsliga för radiostörningar (inget brus från mobiltelefoner osv.). exempel på Hifi-hörlurar:Geemarc CL7350, Sennheiser RS5000,
 • Bluetooth-hörlurarMed Bluetooth kan du ansluta headsetet till andra Bluetooth-enheter så det kan vara användbart i många situationer.

Enkelt trådlöst TV-headset med justeringar (volym, ton, balans) som gör att äldre och hörselskadade hör bättre TV. enkel installation på 5 minuter med en lång lyssningsautonomi.

Aktiva filter

Val av form för dina TV-hörlurar :

Det finns tre olika modeller :

TV-hörlurar av stetoskop-modell, marknadens vanligaste. De liknar helt enkelt de stetoskop som används av läkare. De är i allmänhet väldigt lätta (50 gram för de allra lättaste) och passar de allra flesta.

TV-hörlurar av klassisk modell, som också kallas ”runt-örat” : kåporna täcker örat helt.

Denna modell har två fördelar :
Kan användas tillsammans med hörapparat utan att det blir obekvämt och med oöverträffad ljudkvalitet (passar för TV, men också för musik).

Den enda nackdelen är vikten.
Denna modell är nämligen lite tyngre än stetoskopmodellerna, vilket kan upplevas obehagligt om du använder hörlurarna från morgon till kväll (för kortare stunder brukar inte vikten upplevas som besvärande).
Hörlurar med teleslinga. Dessa modeller riktar sig enbart till personer med hörapparat, med T-läge. Ljudet går direkt in i hörapparaten, utan att gå via dess mikrofon. Det är viktigt att hörapparatens inställningar är anpassade till användaren så att T-läget kommer till sin rätt.

Anslutning av TV-hörlurarna :

TV-hörlurarna kan anslutas på olika sätt till TV-apparaten. (Det kan vara värt att notera att samtliga TV-hörlurar erbjuder minst två anslutningssätt).

 • Via hörlursuttaget som finns på framsidan eller på sidan av TV-apparaten. Observera att denna typ av anslutning gör att ljudet enbart går till hörlurarna och att TV-högtalarna alltså stängs av.
 • Via scart-uttaget, vilket gör att ljudet går BÅDE till hörlurarna och TV-högtalarna.
 • Via RCA-kabel (röd och vid), ljudet går BÅDE till hörlurarna och TV-högtalarna.
 • Vissa modeller medger att anslutning via det optiska uttaget, utan att desaktivera TV-högtalarna.

Övriga funktioner :

 • TV-hörlurar + ljudförstärkning
  TV-hörlurarna har en extra funktion: med ett enkelt knapptryck förstärks omgivande ljud, utöver TV-ljudet. Denna funktion uppskattas till exempel vid teaterbesök eller i sällskap med andra. Exempel på TV-hörlurar med ljudförstärkning.

Informationen nedan är vad vi konstaterat i 95 % procent av fallen, men beroende på varumärke och typ av TV-apparat kan det variera.

Hos Audilo hittar du ett urval av TV-hörlurar med förstärkt ljud till bästa pris. Våra hörlurar passar lika bra till seniorer som för personer som vill titta på TV utan att störa sin omgivning, med förstärkt ljud eller ej.

Vi erbjuder hörlurar från varumärkena Sennheiser, Amplicomms och Geemarc.