Filtrera på

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Varumärke

Varumärke

Pris

Pris

  • 147,00 kr - 199,00 kr

Användning

Användning

Aktiv ingrediens

Aktiv ingrediens

Kosttillskott

Utforska Audilos breda utbud av kosttillskott och hitta just det som passar dig bäst. Sömn, Energi ...

Aktiva filter

I en alltmer hälsomedveten värld vänder sig människor till kosttillskott för att förbättra sitt allmänna välbefinnande. Kosttillskott är ett bekvämt och prisvärt sätt att få i sig de näringsämnen som kroppen behöver.

Fördelarna med kosttillskott för äldre:

När vi åldras får våra kroppar allt svårare att absorbera de näringsämnen som finns i maten. Av den anledningen rekommenderas äldre människor ofta att ta kosttillskott. De kan hjälpa äldre att få i sig de näringsämnen de behöver för att hålla sig friska och aktiva.

De vanligaste kosttillskotten för äldre är vitamin D och B12, kalcium och Omega-3-fettsyror. Dessa näringsämnen är viktiga för att bibehålla benhälsa, kognitiv funktion och hjärthälsa.

Vuxna i alla åldrar kan dock konsumera kosttillskott på grund av deras många fördelar. Till exempel har omega-3-fettsyror förknippats med en minskad risk för hjärtsjukdomar, stroke och cancer. D-vitamin har visat sig minska risken för osteoporos och förbättra benhälsan.

Fråga din läkare vilka kosttillskott som är lämpliga för dig. Han eller hon kan hjälpa dig att bestämma rätt dos och formulering för dina individuella behov.

Hur väljer du rätt kosttillskott för dig?

Marknaden för kosttillskott kan vara förvirrande och överväldigande. Med så många produkter tillgängliga är det svårt att veta vilken som är rätt för dig. Här är några tips som kan hjälpa dig att välja rätt kosttillskott:

Prata med din läkare: Han eller hon kan hjälpa dig att avgöra vilka näringsämnen din kropp behöver och rekommendera det bästa sättet att få i sig dem.

Läs etiketten: Läs etiketten på kosttillskottet så att du vet vad du tar och hur mycket.

Välj rätt märke: Välj ett pålitligt märke som använder ingredienser av hög kvalitet. Genom att följa dessa tips kommer du att kunna välja rätt kosttillskott för dina behov.

Identifiera det problem du vill lösa: Om du behöver mer energi ska du välja ett kosttillskott som innehåller C-vitamin. Om du letar efter ett kosttillskott som hjälper dig att sova bättre, välj ett kosttillskott som innehåller melatonin och växter. 

Det finns en mängd olika kosttillskott för specifika behov. 

Vid vilken tidpunkt är det bäst att ta kosttillskott?

Vilken tid på dagen som är bäst att ta kosttillskott beror på näringsämnet.

Fettlösliga vitaminer (t.ex. vitamin A, D, E och K) absorberas bäst när de tas tillsammans med mat som innehåller fett.

Vattenlösliga vitaminer (t.ex. C-vitamin och vitaminer i B-komplexet) absorberas bäst på fastande mage.

Var noga med att följa den rekommenderade dosen på kosttillskottets etikett. Att ta mer än den rekommenderade mängden kan vara farligt för din hälsa.

Om du har några frågor om kosttillskott, tveka inte att fråga din läkare eller apotekspersonal.