Filtrera på

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Varumärke

Varumärke

Anslutning

Anslutning

Pris

Pris

  • 1 058,00 kr - 2 245,00 kr

Högtalare till tv

Högtalare till tv

Även om det primära syftet med en TV är att erbjuda utmärkt bildkvalitet, är detta inte alltid fallet med deras inbyggda högtalare. Det ultratunna formatet på platta skärmar gör inte allt! En soundbar är det perfekta komplementet för att återge röster och ljudeffekter från dina TV-program, filmer, serier eller videospel. Vi hjälper dig att välja din soundbar.

Varför köpa en soundbar?

En högtalare gör att du lever dig in i bilden, till skillnad från de ursprungliga TV-högtalarna. Den ger bättre ljudkvalitet med mer bas och mer kraft. Innehåll som filmer, program och sportevenemang blir roligare att titta på.

Den kan också användas för att lyssna på musik från en smartphone eller surfplatta. Installationen är enkel och kräver få kablar. Till skillnad från ett hemmabiosystem tar en soundbar mycket liten plats i vardagsrummet eller sovrummet. Den kan placeras under TV:n eller fästas på väggen. Högtalare med integrerade subwoofers sparar mycket utrymme.

Aktiva filter

Högtalare till tv

En soundbar är en avlång TV-högtalare som du placerar precis under TV:n. Den är anpassad för att ligga framför TV:n så ingen väggmontering eller liknande krävs.

Det är en enkel och elegant lösning som låter betydligt bättre än TV:ns inbyggda högtalare.

Idag är soundbars ett populärt alternativ där du får ett bioliknande ljud i snygg förpackning.

En del högtalare kan även byggas ut med flera högtalare för ett komplett surround-system.

Addera två trådlösa bakre högtalare och en extra subwoofer så får du en mullrande biokänsla som är svårmatchad även på de bästa biografer.

Soundbars är mer kompakta och integrerar förstärkaren och flera högtalare i en enda enhet. Högtalare är enkla att placera och installera i hemmet.

Många soundbars kan användas som trådlösa Bluetooth- eller Wi-Fi-högtalare för att lyssna på musik från en smartphone.

Hur väljer du din högtalare?

Det finns ett antal faktorer att tänka på innan du köper din högtalare:

  • Anslutningsmöjligheter: När det gäller fysiska kabelanslutningar är alla moderna TV-apparater utrustade med en HDMI-port. Se till att du ansluter din ljudenhet till HDMI ARC-porten på din TV, så att du bara behöver en kabel för att skicka ljudsignalen till de externa högtalarna.

TV-soundbars med HDMI passthrough-port är idealiska om du använder din TV med en extern källenhet som kan anslutas direkt till högtalaren, som sedan överför ljud- och videosignalen till TV:n via HDMI. Som ett alternativ till HDMI kan du använda TV:ns optiska eller analoga ljudutgångar.

Om du föredrar att använda en trådlös anslutning (och din TV stöder det), välj en TV-högtalare eller högtalare med ett Bluetooth-gränssnitt för att skapa en mycket renare och mer visuellt tilltalande installation.

  • Effekt: För ett litet rum, t.ex. ett sovrum, rekommenderar vi att du håller dig över 40 W. Om det är ett stort vardagsrum eller en öppen yta ska du välja högtalare som kan leverera minst 100 W effekt.
  • Med eller utan subwoofer : Soundbars finns med eller utan subwoofer. Som våra tester har visat är detta element avgörande för ett bra rumsljud. Subwoofern är ett separat element, tillräckligt stort för att rymma ett effektivt baselement och återge låga toner på ett effektivt sätt. Den är ansluten till baren via en trådlös länk med RF (radiofrekvens) eller Bluetooth, mer sällan via en kabelanslutning.

Soundbar, hemmabio: Vilka är skillnaderna ?

Hemmabiosystem består av flera separata komponenter: en förstärkare, satellithögtalare (vanligtvis 5 eller 7) och en subwoofer (den berömda .1). Dessa komponenter är anslutna med kablar, vilket gör installationen tidskrävande och besvärlig. Soundbars erbjuder en mycket bra kompromiss mellan utrymme och ljudkvalitet. De tar mindre plats och är enklare att installera, men även om vissa av dem erbjuder mycket bra ljudkvalitet kan de inte återge ljudeffekter på samma sätt som en hemmabio. Även de bredaste modellerna (1,20 m) har svårt att återge en stereoeffekt och surroundeffekter, som erhålls genom att ljudet reflekteras från väggarna, är mycket slumpmässiga, om inte obefintliga.