Filtrera på

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Pris

Pris

  • 580,00 kr - 712,00 kr

Aroma diffuser

Aroma diffuser är elektroniska apparater som sprider mikropartiklar med eteriska oljor i luften. De bidrar till att ge ditt hem en behaglig, fräsch doft. Eteriska oljor har terapeutiska egenskaper, beroende på vilken typ av naturlig eterisk olja du använder, kan den känsla den ger vara avslappnande eller stimulerande.

Aktiva filter

Vad är aromaterapi?

Aromaterapi är en behandling där eteriska oljor från växter används för medicinska ändamål. Naturliga eteriska oljor från växter används terapeutiskt genom inandning eller genom att applicera dem direkt på huden. Aromaterapi har fördelar för din hälsa och ditt välbefinnande.

Det finns ett direkt samband mellan vad du kan lukta och ditt humör. Varje gång en doft kommer in i näsan stimuleras luktnerverna som omvandlar dofter till kemiska signaler och skickar dem till hjärnan, i synnerhet till hypotalamus och det limbiska systemet. Det limbiska systemet ansvarar för att modulera känslor. Beroende på vilken typ av eterisk olja eller doft som används kan den känsla den ger vara avslappnande eller stimulerande.

Vad är en aroma diffuser?

För att arbeta med diffusion av eteriska oljor och för att dra nytta av fördelarna med aromaterapi i vårt hem eller arbetsutrymme finns det diffusorer. Aroma diffuser oljor är elektroniska enheter som hjälper till att sprida mikropartiklar som innehåller eteriska oljor i luften. De hjälper till att ge ditt hem en behaglig, fräsch doft.

En diffuser kan användas som ett dekorativt element för att göra ditt hem mer bekvämt och mysigt. Det finns många olika modeller i olika former och färger.

Vilka är fördelarna med aroma diffuser?

De förbättrar luftkvaliteten: Naturliga eteriska oljor förändrar strukturen hos de molekyler som finns i luften och ger en behaglig doft.

Hjälper dig att sova: Vissa oljor som lavendel eller bergamott förbättrar sömnkvaliteten med sina avslappnande egenskaper.

Förbättrar humöret: Varje doft har sina egna egenskaper och fördelar. Geranium- eller bergamottolja hjälper dig att slappna av och stabilisera dina känslor. Dessa oljor rekommenderas för personer som lider av stress eller ångest.

De gör det lättare att andas: Eterisk olja av eukalyptus öppnar t.ex. näsborrarna.

Hur väljer man en aroma diffuser?

Det finns olika typer av diffuser:

Ultraljudsdiffusorer: För att använda denna typ av enhet fyller du diffusorn med vatten upp till den angivna linjen eller, om det inte finns någon markering, upp till mer än hälften av behållaren. Du kan sedan tillsätta ett par droppar naturliga eteriska oljor, mellan 5 och 15 droppar av den olja du väljer. Hur många droppar du ska tillsätta beror på ytan i det rum där apparaten används.

Diffuser med förångning: Dessa diffusorer för eteriska oljor använder en fläkt för att förånga aromen. Det gör att aromen kan spridas snabbt.

Diffuser med dimma: Mistdiffusorer använder en atomiserare för att skapa mikropartiklar av den eteriska oljan och sprida dem i luften. Denna typ av diffusor kräver inget vatten för att fungera och avger mikrodroppar av ren olja.

Värmediffusorer: Detta är diffusorer som förångar de eteriska oljorna genom en uppvärmningsprocess. De är mycket tysta.

Vad är skillnaden mellan en aroma diffuser och en luftfuktare?

Å ena sidan förbättrar aroma diffuser den aromatiska kvaliteten i miljön, vars funktion är att lämna en god lukt i ett rum. Den används med eteriska oljor som har olika egenskaper (avslappning, förbättrad sömnkvalitet, stimulering, etc.).

Å andra sidan har en luftfuktare funktionen att öka luftfuktigheten i ett rum för att undvika torrhetsproblem. De kan fungera genom ultraljud av kall ånga eller genom avdunstning av vatten för att bilda varm ånga. Även om eteriska oljor kan användas med en luftfuktare blir doften mycket lättare än om du använder en diffuser.