Filtrera på

Dämpning

Dämpning

Användning

Användning

Kategori

Kategori

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Typ

Typ

Hörselkåpor

Hitta hela vårt sortiment av hörselkåpor!

Hörselkåpor för alla åldrar: från födsel till 18 månader med Earmuff-hörlurar ger dig fullständig tillfredsställelse.
För barn kommer du att uppskatta EDZ Kidz och Peltor Kids brusreducerande hörlurar.
För vuxna, oavsett om det gäller arbete, hemarbete, koncentration eller sömn, erbjuder vi bullerdämpande hörlurar i olika former och med olika dämpningsnivåer från 20 dB till 37 dB.
3M-serien med Peltor och Moldex skyddar dig från farliga ljud. För yrkesverksamma, skolor och stora volymer har vi särskilda priser.

Aktiva filter

Hörselkåpor - Hörselskydd

Här hittar du hela vårt sortiment av Hörselkåpor. Ljuddämpande hörlurar för alla åldrar: från födsel till 18 månader, Earmuff hörlurar med huvudband ger dig fullständig tillfredsställelse.

Barn kommer att uppskatta EDZ Kidz-hörlurarna och Peltor Kids-hörlurar med brusreducering. För vuxna, oavsett om det gäller arbete, gör-det-själv-arbete, koncentration eller sömn, erbjuder vi brusreducerande hörlurar i olika former och med olika dämpningsnivåer, från 20 dB till 37 dB.

3M-serien med Peltor och Moldex skyddar dig från farliga ljud. För yrkesverksamma, skolor och stora volymer har vi särskilda priser. Hörselskydden består av ett huvudband med två stora isolerande öronstycken med vadderade öronkuddar. Hörselkåporna skyddar dig mot höga ljud. Oavsett om det handlar om skydd mot buller från grannar, för gör-det-självare eller på fritiden finns Audilos hörselskydd för alla. De skumfyllda kuddarna förhindrar att ljudet passerar genom hörselgången och skadar trumhinnan. Det finns många alternativ beroende på olika nivåer av bullerreducering, om hörselkåporna är hopfällbara eller inte, om de är avsedda för professionellt eller personligt bruk och så vidare.

Varför använda hörselkåpor?

Ljudskalan mäts i allmänhet mellan 0 och 130 dB. 0 är tröskeln för autism och 130 dB är tröskeln för smärta. För att skydda din hörsel är det inte ljudets karaktär som är viktig, utan dess intensitet. Ett ljud kan vara mycket behagligt att lyssna på, men om dess intensitet är för hög finns det en hörselrisk.

Varje gång ljudet ökar med 10 decibel hör du dubbelt så mycket. I allmänhet är den optimala nivån för hörsel mellan 60 och 65 decibel, vilket motsvarar ljudnivån för ett normalt samtal. Alla vet att långvarig exponering för höga bullernivåer kan påverka hörseln kraftigt. Över 150 dB kan buller skada trumhinnan och orsaka oåterkallelig hörselnedsättning.

Riskerna i samband med buller är varierande: regelbunden tinnitus (ringande och surrande ljud i örat), frekvent huvudvärk, svår trötthet, koncentrationssvårigheter och till och med hörselnedsättning.

På arbetsplatsen uppskattas det att hörseln under en åtta timmars arbetsdag riskeras vid 80 decibel och mer. Hörselskydd är därför en riktig bundsförvant för din hörselhälsa. Vem bör bära hörselskydd? Inom yrkesområdet måste anställda som arbetar inom industrin bära lämpliga skydd, t.ex. hörselskydd, vid ljudnivåer på 80 dB och högre.

Det bör noteras att dövhet är den näst viktigaste arbetssjukdomen. Användningen av hörlurar med brusreducering påverkar även andra verksamhetsområden, särskilt jakt och skytte. Dessa aktiviteter inkluderar slagljud som skadar hörseln om öronen inte är ordentligt skyddade. Det finns också andra fritidsaktiviteter, t.ex. biltävlingar, där bullernivån kan kräva att man använder hörselskydd. Slutligen är gör-det-själv- och trädgårdsarbete ofta föremål för höga bullernivåer på grund av de verktyg som används (motorsågar, borrmaskiner osv.).


Vilka är fördelarna med hörselskydd?


Bland de olika typerna av hörselskydd har hörselkåpor många fördelar. För det första är de mycket enkla att använda och kräver ingen utbildning. Du kommer att vara säker på att bära dem på rätt sätt. För det andra är denna typ av hörselskydd helt återanvändbara. Du behöver bara rengöra kuddarna för hygien. Slutligen, effektiviteten av dämpningen. Hörselkåpor har fördelen att de täcker hela örat och därför isolerar ljudet perfekt.  


Vilken typ av hörselkåpor?

- Passiv. Passiva hörselskydd är hörselskydd som dämpar allt omgivande buller utan ljudmodulering. Ljuddämpningen varierar vanligtvis mellan 20 och 37 decibel.  

- Aktiv. Aktiva hörselskydd är hörselskydd med ljudmodulering. De har en inbyggd mikrofon som bearbetar ljudsignalen intuitivt: rösten förstärks och andra omgivningsljud dämpas. Detta mer avancerade system gör att du kan vara uppmärksam på din omgivning.  

- Kommunikation (Bluetooth). Den här typen av hörselskydd har en Bluetooth-funktion som gör att du kan ansluta en smartphone eller en walkie-talkie.   - Inbyggd radio: Detta är öronskydd som dämpar ljudet när radion eller musiken spelas. Det är intressant för personer eller arbetstagare som utför repetitiva arbetsuppgifter, eftersom det gör att de kan bli mer motiverade och samtidigt skydda sin hörsel.

Hur väljer jag mina hörselkåpor?


När du väl känner till de olika typerna av hörselskydd som finns tillgängliga måste du fastställa dina behov:

Vilken typ av miljö du möter

Användningsfrekvens

Exponeringens varaktighet för buller

Produktens ergonomi

Budgeten

Du kan också titta på SNR (signal-brusförhållandet), som anger den genomsnittliga ljuddämpning som de brusreducerande hörlurarna ger. När det gäller budgeten kan öronskydd ligga på mellan 19 euro och över 300 euro för vissa modeller med avancerade funktioner.

Hörselkåpor kan också finnas i två former: vikbara och icke-följbara. Detta kan vara viktigt, särskilt om du behöver bära med dig hörlurarna. Hos Audilo finns alla typer av modeller.

Du bestämmer själv vilket hörselskydd som bäst passar dina behov Hörselskydd för alla åldrar: Att skydda din hörsel är inte bara för vuxna, och det finns goda skäl till det: spädbarns och barns hörsel är avgörande för deras kognitiva utveckling.

En bullrig miljö är en källa till stress för små barn. Vi har faktiskt hörselskydd för alla åldrar, även för spädbarn, med olika dämpningsnivåer beroende på typ av hörselskydd och hur de används. Bland de olika typerna av hörselskydd finns elastiska hörselskydd för spädbarn, eftersom de endast utövar ett mycket mjukt tryck på barnets huvud. Det finns även klassiska hörlurar med öronspetsar.

Hörselkåpor är den lämpligaste typen av hörselskydd för barn, eftersom de förhindrar skador eller kvävning som kan uppstå till exempel med öronproppar. På Audilo har vi ett brett utbud av hörselskydd som passar alla typer av hörselskyddsbehov och budgetar.

Du kan välja de hörselskydd som passar bäst för din ålder (spädbarn, barn eller vuxna) eller den typ av skydd som du behöver för din aktivitet.