Filtrera på

Varumärke

Varumärke

Typ

Typ

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Pris

Pris

  • 64,00 kr - 1 889,00 kr

Tinnitus

Tinnitus kan ibland bli kroniskt eller störande i vardagen på grund av en utlösande faktor.
Vissa människor kan leva med sin tinnitus, medan det är ett allvarligt problem eller orosmoment för andra.
I det här avsnittet presenterar vi alla mer genomarbetade behandlingar för tinnitus på marknaden, de enklaste lösningarna för ljudterapi (ljudgeneratorer och CD med vitt brus) eller behandling för tinnitus (Swiss Laboratory Tinnitools) som vi erbjuder till uthyrning.
De flesta av de behandlingar som rekommenderas av ÖNH-specialister för att lindra din tinnitus erbjuds generellt i form av ljudgeneratorer eller sprayer.

Kom och prova våra lösningar, vi är lyhörda inför dina önskemål!

Aktiva filter

Behandling av tinnitus Audilo

Tinnitus innebär att höra besvärande ljud som andra inte kan höra. Tinnitus är individuellt (frekvensomfång 20 - 20 000 Hz) vilket gör det svårt att hitta en behandling som ger fullgott resultat hos alla. Audilo strävar efter att erbjuda ett så komplett sortiment av tinnitusbehandling som marknaden kan uppbåda, så att du kan hitta den behandling som passar just dig bäst.

Vi har ett stort antal produkter som kan lindra och hjälpa dig med dina tinnitusbesvär.
Den enklaste produkten är en CD-skiva med vitt brus som många upplever lindrar de obehagliga tinnitusljuden. Vi har också mer sofistikerade produkter inom ljudterapi, som till exempel Ear Laser från Tinnitool.
I vårt sortiment hittar du också kuddar för avslappning med integrerat ljud, som gör det lättare att falla i sömn. Ljudterapi ger mycket goda resultat inom tinnitusbehandling.

Vi har en pågående dialog med experterna, och med våra kunder, för att säkra att vårt utbud är det bästa. Det är viktigt att förstå att tinnitus är individuellt. En behandlingsform som ger dig goda resultat kanske inte alls passar för en annan. Att hitta rätt behandling är den största utmaningen för att lindra tinnitus.

Ljudterapi :
Ljudterapi upplevs positivt av de allra flesta som lider av tinnitus. Ljudterapi bygger på att förse hjärnan med andra ljud, så att tinnitusljuden inte får fritt spelrum.
Brusgeneratorer avger behagliga ljud som maskerar tinnitusljuden och alltså distraherar din hjärna så att du kan slappna av.
Vitt brus är behagliga ljud som tack vare sitt väl utstuderade frekvensomfång hjälper hjärnan att distrahera sig från de obehagliga tinnitusljuden.
Vitt brus kan användas i många situationer: tinnitusbehandling, för koncentration, för att dämpa ljud från omgivningen samt för sömnbesvär.

Vi erbjuder marknadens bästa ljudterapiprodukter: Sound Oasis och Marpac.

Nyuppkommen tinnitus (till exempel orsakad av en akustisk chock, som vid gevärsskott eller efter en konsert) kan behandlas med laser och läka de skadade cellerna. Vi erbjuder Tinnitool earlaser för uthyrning i 3 månader så att du kan testa denna typ av behandling.

Ljudterapi innebär att generera ljud på en viss frekvens, samma som din tinnitus, för att hjälpa hjärnan att inte koncentrera sig på tinnitusljuden.

Vi rekommenderar att du till en början utforskar och lär dig så mycket du kan om just din tinnitus, med hjälp av earSonic från Tinnitool. Kontakta också din lokala tinnitusförening för att få kontakt med andra och utbyta erfarenheter. Stress och oro kan förvärra besvären. Att förstå sin tinnitus och känna tillförsikt om att det går att lindra, bidrar till att minska stress och oro, att sova bättre och, i många fall, att faktiskt leva gott med tinnitus.