Filtrera på

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Varumärke

Varumärke

Anslutning

Anslutning

Typ av hörlur

Typ av hörlur

Färg

Färg

Pris

Pris

 • 117,00 kr - 4 584,00 kr

Kategorier

Kategorier

Version

Version

TV-hörlurar

Här hittar du det största urvalet av förstärkta TV-headset.

Vare sig det gäller äldre, hörselskadade eller personer med hörapparat eller cochlear-implantat.
De största varumärkena finns på Audilo : Sennheiser (Tyskland), Amplicomms (Tyskland), Geemarc (Frankrike), TV EARS (USA).
Det finns flera typer av TV-headset : HIFI-TV-headset, FM-TV-headset och infraröda TV-headset.

Underkategorier

 • Trådlösa TV-hörlurar

  Välj mellan olika typer av teknik för TV-headset:

  • TV-headsets med infraröd-teknik, denna typ av överföring har utmärkt ljudkvalitet med en räckvidd på cirka tio meter. Ljudet överförs när hörlurarna du har är vända mot basen. Ljudet stängs av tillfälligt om du lämnar rummet, vänder ryggen mot sändaren eller om någon passerar mellan dig och sändaren. Mottagningen kommer att vara perfekt bara om du är på samma nivå som basen som fungerar som en sändare (om du till exempel tittar på TV medan du ligger ner kan du märka en minskning av ljudkvaliteten). till exempel infraröda hörlurar:Geemarc 7150, Geemarc 7100
  • TV-hörlurar av FM-typ: FM-hörlurar har ett kraftfullt ljudöverföringsläge i den meningen att de erbjuder det bästa utbudet (upp till 100 meter utomhus) och som låter ljud passera genom väggarna. Du kan därmed lyssna på TV medan du gör flera uppgifter i huset (du behöver inte stanna framför tv:n). TV-headset ”FM” är därför idealiska för att lyssna på TV, men också för att lyssna på musik och samtidigt behålla sin autonomi. exempel på FM-headset:CL7310,
  • TV-headset typ HIFI : HIFI erbjuder en slags hybridteknologi (mellanting infraröd och FM). Denna typ av headset erbjuder en räckvidd på cirka trettio meter, men med ett ljud som passerar genom väggarna. Dessa hörlurar erbjuder utmärkt ljudkvalitet och är inte känsliga för radiostörningar (inget brus från mobiltelefoner osv.). exempel på Hifi-hörlurar:Geemarc CL7350, Sennheiser RS5000,
  • Bluetooth-hörlurarMed Bluetooth kan du ansluta headsetet till andra Bluetooth-enheter så det kan vara användbart i många situationer.

  Enkelt trådlöst TV-headset med justeringar (volym, ton, balans) som gör att äldre och hörselskadade hör bättre TV. enkel installation på 5 minuter med en lång lyssningsautonomi.

 • Tillbehör TV-hörlurar

  Hitta användbara tillbehör för TV-headset (anslutningskablar, extra hörlurar, laddningsbara batterier och allt du behöver för att ansluta din TV)

 • Hörlurar

  Hos Audilo.se hittar du ett brett utbud av hörlurar av alla slag: Sennheiser HIFI hörlurar för att lyssna på din favoritmusik, bluetooth hörlurar med pannband, benledningshörlurar för hörselskadade, men även mer klassiska hörlurar som hörlurar eller hörlurar med sladd.

  Vi erbjuder även brusreducerande hörlurar (eller brusreducerande hörlurar).

  Här hittar du märken som Sennheiser, Tinteo eller Thomson bland andra, specialiserade på förstärkta hörlurar för äldre eller personer med hörselproblem.

 • Högtalare till tv

  Högtalare till tv

  Även om det primära syftet med en TV är att erbjuda utmärkt bildkvalitet, är detta inte alltid fallet med deras inbyggda högtalare. Det ultratunna formatet på platta skärmar gör inte allt! En soundbar är det perfekta komplementet för att återge röster och ljudeffekter från dina TV-program, filmer, serier eller videospel. Vi hjälper dig att välja din soundbar.

  Varför köpa en soundbar?

  En högtalare gör att du lever dig in i bilden, till skillnad från de ursprungliga TV-högtalarna. Den ger bättre ljudkvalitet med mer bas och mer kraft. Innehåll som filmer, program och sportevenemang blir roligare att titta på.

  Den kan också användas för att lyssna på musik från en smartphone eller surfplatta. Installationen är enkel och kräver få kablar. Till skillnad från ett hemmabiosystem tar en soundbar mycket liten plats i vardagsrummet eller sovrummet. Den kan placeras under TV:n eller fästas på väggen. Högtalare med integrerade subwoofers sparar mycket utrymme.

Aktiva filter

Trådlösa TV-hörlurar för att lyssna bekvämt på hög volym

Varför använda TV-hörlurar ?

Med TV-hörlurar med förstärkt ljud kan du höja volymen direkt i lurarna, utan att höja volymen för de andra i rummet. Trådlöst förstås!

TV-hörlurar består av en sändare (basenhet) som kopplas till ljudkällan (TV, radio, Mp3-spelare etc) och trådlösa hörlurar. Reglage för volym, ton och balans finns direkt på hörlurarna, så att man slipper resa sig ur soffan när man vill ändra en inställning.

Flera olika teknologier finns att välja på när det gäller TV-hörlurar för hörselskadade : infraröd signal (lägst pris) som går rakt in i lurarna, men som kräver att man befinner sig i samma rum som TV:n och mittemot basenheten, Hi-Fi med hög radiofrekvens och en räckvidd på 15-40 meter som klarar väggar och slutligen FM-signal, rekommenderad av Sennheiser med en maximal räckvidd på 100 meter som klarar väggar.

TV-hörlurar med förstärkt ljud för seniorer går på batterier med lång användningstid och som laddas snabbt.
Det räcker alltså att skaffa nya batterier när de gamla inte längre går att ladda, utan att behöva byta ut själva hörlurarna.

Hörlurarna ansluts till TV-apparaten via SCART-uttag, teleplugg 3,5 eller RCA (röd och vit). Vissa hörlurar erbjuder optisk anslutning.

Olika typer av TV-hörlurar :

Det finns olika former av hörlurar för TV-tittande. Väljer du en stetoskopmodell så har du små hörlurar direkt i öronen. Lurarnas tyngd vilar då inte helt på öronen, vilket kan upplevas som obehagligt av vissa användare.

Det finns TV-hörlurar som stödjer teleslinga i T-läge.
Med denna typ av modell , som placeras runt halsen, så går TV-ljudet direkt in i din hörapparat. Öronen förblir alltså helt fria.

De klassiska TV-hörlurarna i form av kåpor placeras direkt på öronen. Med denna modell är det alltså huvudet som bär upp lurarnas tyngd.
Denna modell har mycket låg vikt vilket minskar risken för obehag hos användaren.
Det är marknadens mest sålda modell. Alla hörlurar som nämns ovan har utvecklats med syftet att ge användaren maximal komfort.

För oss står kvaliteten i centrum och vi är ständigt på jakt efter de bästa varumärkena.
Hos Audilo hittar du alltså TV-hörlurar från innovativa och högkvalitativa varumärken som Sennheiser, GeeMarc och Amplicomms.