Filtrera på

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Varumärke

Varumärke

Pris

Pris

  • 830,00 kr - 1 900,00 kr

Färg

Färg

Valfritt alternativ

Valfritt alternativ

Trends

BRA PLAN

Våra rekommendationer

TV-hörlurar

Här hittar du det största urvalet av förstärkta TV-headset.

Vare sig det gäller äldre, hörselskadade eller personer med hörapparat eller cochlear-implantat.
De största varumärkena finns på Audilo : Sennheiser (Tyskland), Amplicomms (Tyskland), Geemarc (Frankrike), TV EARS (USA).
Det finns flera typer av TV-headset : HIFI-TV-headset, FM-TV-headset och infraröda TV-headset.

Aktiva filter

Trådlösa TV-hörlurar för att lyssna bekvämt på hög volym

Varför använda TV-hörlurar ?

Med TV-hörlurar med förstärkt ljud kan du höja volymen direkt i lurarna, utan att höja volymen för de andra i rummet. Trådlöst förstås!

TV-hörlurar består av en sändare (basenhet) som kopplas till ljudkällan (TV, radio, Mp3-spelare etc) och trådlösa hörlurar. Reglage för volym, ton och balans finns direkt på hörlurarna, så att man slipper resa sig ur soffan när man vill ändra en inställning.

Flera olika teknologier finns att välja på när det gäller TV-hörlurar för hörselskadade : infraröd signal (lägst pris) som går rakt in i lurarna, men som kräver att man befinner sig i samma rum som TV:n och mittemot basenheten, Hi-Fi med hög radiofrekvens och en räckvidd på 15-40 meter som klarar väggar och slutligen FM-signal, rekommenderad av Sennheiser med en maximal räckvidd på 100 meter som klarar väggar.

TV-hörlurar med förstärkt ljud för seniorer går på batterier med lång användningstid och som laddas snabbt.
Det räcker alltså att skaffa nya batterier när de gamla inte längre går att ladda, utan att behöva byta ut själva hörlurarna.

Hörlurarna ansluts till TV-apparaten via SCART-uttag, teleplugg 3,5 eller RCA (röd och vit). Vissa hörlurar erbjuder optisk anslutning.

Olika typer av TV-hörlurar :

Det finns olika former av hörlurar för TV-tittande. Väljer du en stetoskopmodell så har du små hörlurar direkt i öronen. Lurarnas tyngd vilar då inte helt på öronen, vilket kan upplevas som obehagligt av vissa användare.

Det finns TV-hörlurar som stödjer teleslinga i T-läge.
Med denna typ av modell , som placeras runt halsen, så går TV-ljudet direkt in i din hörapparat. Öronen förblir alltså helt fria.

De klassiska TV-hörlurarna i form av kåpor placeras direkt på öronen. Med denna modell är det alltså huvudet som bär upp lurarnas tyngd.
Denna modell har mycket låg vikt vilket minskar risken för obehag hos användaren.
Det är marknadens mest sålda modell. Alla hörlurar som nämns ovan har utvecklats med syftet att ge användaren maximal komfort.

För oss står kvaliteten i centrum och vi är ständigt på jakt efter de bästa varumärkena.
Hos Audilo hittar du alltså TV-hörlurar från innovativa och högkvalitativa varumärken som Sennheiser, GeeMarc och Amplicomms.