Filtrera på

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Varumärke

Varumärke

Ljudförstärkare

Ljudförstärkare är enheter som förstärker ljuden i den omgivande miljön för att underlätta lyssnandet. Med hjälp av en hörsnäcka eller en enhet med ett universellt eller stereoskopiskt headset kan du förstärka alla ljuden runt dig.
Tillfällig trötthet?
Lyssnarassistenten ger dig en lösning för alla användningsområden i det dagliga livet. Syftet med lyssnarassistenten är inte att korrigera en hörselskada.
Den är inte lämpligt vid hörselnedsättning eller relaterade störningar. Vid hörselbesvär ber vi dig att kontakta en ÖNH-läkare.

Aktiva filter

Samtalsförstärkare och ljudförstärkare hos Audilo.

En samtalsförstärkareär en liten apparat som gör det lättare att höra i specifika situationer. Till exempel, nattliga ljud, fågelsång, TV-tittande.

Formen för samtalsförstärkare kan variera och det finns till exempel som i-örat, bakom-örat eller som en separat enhet som användaren bär med sig. Nivån på ljudförstärkningen kan variera från en apparat till en annan. Med en samtalsförstärkare förstärks ljudet måttligt vilket gör att den kan användas av alla.

En samtalsförstärkare är inte utformad för att kompensera en hörselskada (i motsats till hörapparater som är ett medicinskt hjälpmedel). En samtalsförstärkare syftar alltså inte till att kompensera hörselskador, men kan förbättra uppfattningen av ljud i specifika situationer. Samtalsförstärkaren är inte ett medicinskt hjälpmedel.

En samtalsförstärkare underhålls på samma sätt som en hörapparat (användning av hörapparatsbatterier eller de batterier som passar den specifika modellen). För längre livslängd, var noga med att undvika att samtalsförstärkaren kommer i kontakt med fukt.

Information : De första samtalsförstärkare kom från varumärket Sonotone. Än idag är det många som använder ordet sonotone när de talar om apparater som förstärker ljud.

Vad är skillnaden mellan en Samtalsförstärkare och en Hörapparat ?

Viktig skillnad : En samtalsförstärkare eller en ljudförstärkare är inte samma sak som en hörapparat. Hörapparater beställs hos en audionom efter remiss från ÖNH-läkare.